Boyun Germe
Senelerin geçmesi, yaşın ilerlemesinin ve yer çekimi kavramının etkisi ile boyun ve gıdı bölgesinde sarkmalar meydana gelebilmektedir. Kişinin rahatsızlık duyduğu bu durumu düzeltmek için boyun germe ameliyatı, boyun bölgesine liposuction ya da platismal bantlara plikasyon gibi estetik operasyonlar düzenlenebilmektedir.
Boyun ve Gıdının Sarkmasının Temel Nedenleri Nelerdir?
- Cilt gevşekliğine sebep veren genetik etkili hastalıklar,
- Çene kemiğinin olması gerekenden daha az gelişmesi,
- Normal kilonun üzerine çıkarak derinin genişlemesi,
- Çok fazla kilo değişimi ile deride deformasyon oluşması,
- Yaşın ilerlemesi ile birlikte yanak derisinin aşağıya doğru sarkmaya başlaması,
- Cildin esnekliğini kaybetmesi ve gevşemeye başlaması.
- Bu nedenler yüzünden çene kısmı dolgun ve sarkık bir hal alabilir.
Boyun ve Gıdı Germe Ameliyatı Nedir?
Kişinin yüzünde, boynunda ve gıdı bölgesinde oluşan estetiklikten uzak ve daha yaşlı bir görüntü veren sarkmaların kulak arkasından saçlı deriye doğru minik bir kesik açılarak kasların yukarı doğru çekilmesi işlemidir.
Ne İçin Yapılır?
Hastanın yüzünde oluşan sarkık ve estetik olmayan daha yaşlı bir görüntüden dolayı rahatsızlık duyması sonucu, kişinin isteği üzerine hastanın yaşı, cildinin esnekliği, ne kadar sarktığı ve çene gıdı bölgesinin özellikleri ve en önemlisi hastanın istek ve beklentileri göz önüne alınarak boyun ve gıdı germe ameliyatı uygulanır. Boyun germe ameliyatındaki amaç, hastanın çene hattının düzleştirilerek gıdıdaki fazla yağ ve sarkmadan kurtulmasıdır.
Kimler Yaptırabilir?
Aşırı sigara, alkol tüketen ve şeker hastalığı gibi sistematik hastalığı olan kişiler için bu operasyon önerilmemektedir. Bunlara ek olarak, kişi daha önceden boyun bölgesinden herhangi bir cerrahi işlem geçirmişse operasyon yine ertelenebilmektedir. Bu duruma karar verebilmek için bir uzman doktora danışarak detaylı bir bilgi alınmalıdır.
Cerrahi İşlem Ne Kadar Sürer?
Boyun germe ameliyatı.Boyun germe ameliyatları genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat süresi yaklaşık olarak 2 saattir ve ameliyat olunan günün dışında pek bir ağrı ya da sızı söz konusu değildir. Boyun kısmının altında kan birikimi olmaması amacıyla cilt altına dren yerleştirilmektedir ve 1 gün sonra bunlar çıkartılmaktadır. Ayrıca dikişler yaklaşık 1 haftada iyileşir ve boyun bölgesinde oluşan şişlikler de 1 haftadan sonra azalmaya başlar. Yani hasta, ameliyattan 1 hafta sonra normal yaşantısına tekrar dönebilmektedir. Bu operasyonun tek kötü yanı 1 hafta boyunca başı ve boynu saracak sıkı bir bandaj takılmasıdır.
Hastanın boynunda oluşan ödem ve morluklar geçtiğinde boyun bölgesinde gözle görülür bir biçimde bir düzelme gözlemlenecek ve çene ile boynun, sarkmanın etkisiyle birbiriyle birleşmiş görünümü de tamamen yok olacaktır.
Boyun Germe Nasıl Yapılır?
Bu ameliyatta kulak önünden ve kulak arkasından v şeklinde bir kesi yapılır. Yüz ve boyun derisi serbest hale getirilir. Mimikleri oluşturan kasların olduğu yumuşak doku dikişler vasıtası ile yukarı doğru asılır. Gıdı bölgesindeki yağlar liposuction yöntemi ile eritilerek alınır. Kulak önü ve arkasından kesiler açıldığı için bu noktalarda belli belirsiz minik biz iz oluşmaktadır.
Boyun bölgesindeki sarkma, alt çene kısmı geride olan ya da tam gelişmemiş küçük kalmış kişilerde erken yaşlarda kendini belli edebilmektedir. Bu durumda çene ucuna protezler yerleştirerek çene belirginleştirilebilir. Bu sayede yüz profili de düzenlenmiş olur.
Normalde 2 saat süren ameliyat süresi, boyun germe dışında diğer bölgelere de müdahale edildiği durumlarda 5 ile 7 saat arasında değişebilir.
Ameliyatsız Boyun Germe
Zaman içerisinde esnekliğini kaybeden cilt dokusu, hem boyun bölgesi hem de dekolte bölgesinde istenmeyen görüntülere neden olmaktadır. Özellikle kadınları oldukça rahatsız eden bu görüntülerden kurtulmak ve daha sıkı bir cilde sahip olmak için ameliyatsız yöntemler de uygulanabilmektedir. Çene altındaki yağ birikimi erkeklerde de estetik işlemlere başvurma sebepleri arasında sık olarak görülmektedir.
Ameliyatsız Boyun Germe Nedir?
Boyun bölgesinde zaman içerisinde görülen sarkmaları ve yağlanmaları gidermek için uygulanan ameliyatsız bir işlem olan fokuslu ultrason uygulaması, boyun bölgesinin yanı sıra yüz ve dekolte bölgesinde de uygulanan bir yöntemdir. Ameliyat kesileri ve dikiş izleri olmadan kolayca gerçekleşen ameliyatsız boyun germe işleminde sarkan ve esnekliğini yitiren cilt tabakasının kendini toparlaması ve daha sıkı bir hal alması sağlanmaktadır.
Ameliyatsız Boyun Germe Ne İçin Yapılır?
Ameliyatsız boyun germe işleminin yapılmasının sebepleri arasında sarkan cildi toparlamak ve daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşturmak bulunmaktadır. Özellikle kadınlarda yapılma nedenleri içinde hem psikolojik hem de fiziksel nedenler bulunmaktadır. Yılların ilerlemesine rağmen genç görünümünden taviz vermek istemeyen kişiler için güzel bir görünüm sağlayan ameliyatsız boyun gerdirme ile , bu bölgedeki sarkıklıklardan dolayı psikolojik problemler yaşamaya başlayan kişiler için de oldukça faydalıdır. Kendini yaşlı hisseden ve boyun bölgesindeki deformasyonlardan dolayı kendini saklama, toplumdan soyutlama davranışları gösteren kişiler için bu ameliyatsız boyun germe işlemi yapılabilmektedir.
Ameliyatsız Boyun Germe Nasıl Yapılıyor?
Ameliyatsız boyun germe işlemi için kullanılan odaklanmış ultrason uygulaması, tek seansta dahi etkisi gösteren bir yöntemdir. İşlemden sonra kişiler normal günlük yaşantılarına geri dönebilmektedir. Oldukça pratik ve acısız bir uygulama olan Ultraformer yönteminden sonra cilt daha sıkı bir hal almaktadır ve bu etki yaklaşık bir yıl kadar devam etmektedir. Ameliyatsız boyun germe operasyonundan yaklaşık 3 ay sonra istenen sıkı ve diri görüntü sağlanmaktadır. Uygulama etkisini hemen gösterse de kesin ve kusursuz sonuç için sabırlı davranıp üç ayın dolmasını beklemek gerekmektedir. Ultraformer uygulamasında cilt altında sıcak noktalar yaratılmaktadır. Bu uygulama ile cildin kendi kendini onarması ve yeni collagen üretimi yapması sağlanmaktadır. Bu uygulama ile birlikte ciltte gözle görülür ve hissedilir bir sıkılaşma meydana gelmektedir. İlk uygulamadan sonra kendini toparlamaya başlayan cilt, zaman içerisinde en ideal ve en sıkı görünüme ulaşmaktadır. Uygulama esnasında acı hissi oluşmasa bile hastalara uygulamadan önce ağrı kesici ilaç almaları da tavsiye edilebilmektedir. Bazı kişiler Ultraformer uygulaması esnasında iğne batması gibi hafif bir acı hissi olduğunu ve uygulama sonrasında bu hissin devam etmediğini belirtmektedir.
Ameliyatsız Boyun Germe İşlemi Ne Kadar Sürüyor?
Ultraformer yöntemi ile yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Uygulama yapılacak olan bölgelere dekolte bölgesi ve yüz de dahil edilirse süre bir miktar daha uzayabilmektedir. Ameliyatsız boyun germe işleminde yapılacak uygulama ile yaklaşık 45 dakika içinde genç ve daha sıkı bir cilde kavuşmanız mümkündür.