Çene Estetiği


Çene estetiği, çene yapısının yüz ile uyumlu hale getirilmesi, çene boyutu ve şeklinin estetik problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan estetik bir işlemdir. Çene estetiğinde hastanın ihtiyacına göre farklı uygulamalar seçilebilir. Çeneleri yüzlerine göre küçük ve belirsiz olan hastalarda çene implantları çekici sonuçlar sağlayabilir. Çene çizgisi belirsiz, bütünleşik bir boyun derisi ve çene görünümüne sahip hastalar çene çizgisi dolgularından yararlanabilirler. Hastanın beklentilerine göre uygulanacak yönteme karar verilir. Çene estetiği, çene bölgesini tanımlamaya yardımcı olur. Bu da hastanın yüzünün daha derin ve keskin görünmesini sağlayarak hastanın daha ince görünmesini sağlar.

 

 

Çene Estetiği Neden Yapılır?


Yüz şekli ve yüz ifadesinin belirlenmesi söz konusu olduğunda çene bölgesi en önemli alanlardan biridir. Çene çizgisi daha az belirgin olan kişiler, diğerlerinden daha fazla kilolu görünürler. Gıdı olarak bilinen sarkık görünüm görülebilir. Çenenin yüz yapısına göre daha küçük olması da orantısız bir görünüme neden olabilir. Bu şikayetler kişinin genel sağlığını etkilemese de estetik açıdan hoş olmadığı için ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir.

 

Çene İmplantı Nedir? Neden Yapılır?


Çene implantları, çeneleri yüz yapısına göre zayıf görünen hastalara yapılan cerrahi işlemlerdir. Çene implantları, çenenin daha belirgin ve orantılı görünmesine yardımcı olabilir. Ameliyatta silikon malzemelerden yapılmış özel silikonlar kullanılmaktadır. Ameliyat kalıcı sonuçlar sağlar. Bu nedenle çene estetiği söz konusu olduğunda yaygın olarak tercih edilmektedir. Çene protezi sonrası küçük çeneden kaynaklanan gıdı görünümü de düzeltilir.

 

Çene İmplantları Kimlere Uygulanabilir?


Çene implantları zayıf çene yapısını güçlendirmek için kullanılır ve orantısız burun, çene ve yüze sahip olmaktan şikayet eden hastalar için idealdir. Çene implantları küçük ve çıkık çenesi olan hastalarda yapılabilir. Aynaya baktığınızda burnunuzun ucu çenenizi geçiyorsa küçük bir çeneniz olabilir. Bu, çene implantları için mükemmel bir aday olduğunuz anlamına gelir.

 

Çene Protez Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Çene protezi, çene kemiği üzerindeki çene ucuna yerleştirilir. Yüzünüze en uygun çene görünümüne sahip olmak için ameliyat sırasında altın oran dikkate alınır. Çene protezi cerrahi olarak yerleştirilir. Anestezi altında yapıldığı için hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Protez boyutu ve şekli hastanın ihtiyacına göre seçilir. Ameliyat sırasında kesi çene kemiği altından veya ağız içinden yapılabilir. Ameliyat 45-60 dakikada yapılabilir.

 

Whatsapp Üzerinden İletişime Geçmek için Tıklayınız.

Çene Protez Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?  İyileşme Dönemi Nasıldır?


Çene estetiği ameliyatı sonrasında hastalarımız genellikle aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Ameliyatın büyük bir riski veya yan etkisi yoktur. Çene üzerinde dudaklarda bir süre uyuşma veya karıncalanma hissedilebilir, bölge şişebilir veya kırmızı olabilir. Bütün bu yan etkiler geçicidir. Bu şikayetler yaklaşık bir hafta kadar sürebilir ve sonrasında hasta sorunsuz bir şekilde günlük hayatına dönebilir.

 

Çene ve Çene Dolgusu Nedir?


Çene dolgusu, çeneye daha belirgin ve karakteristik bir görünüm kazandırmak için kullanılan ameliyatsız bir estetik yöntemdir. Cerrahi kesiler gerektirmediği için kısa sürede tamamlanabilir. Bu, dolgu kullanmanın en büyük avantajlarından biridir. Çene hattı dolgularının amacı, çene hattını daha belirgin hale getirmek ve böylece birleşik çene boyun görünümünü ortadan kaldırmaktır. Çene bölgesine yapılan enjeksiyon sayesinde tek bir uygulama ile daha keskin ve çekici bir görünüm elde etmek mümkündür. Çene dolgusu, çenedeki boşluklar veya orantısızlık gibi sorunların giderilmesine de yardımcı olabilir.

 

Çene Dolgusu Neden Yapılır?


  • Sivri veya düz çene ucu
  • Belirsiz çene çizgisi
  • Sarkık veya orantısız çene bölgesi
  • Çene ucunun yüz tipine göre çok geniş olması.
  • Gömme ve küçük çene

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır? Çene Dolgularında Hangi Madde Kullanılır?


Çene dolgusu enjeksiyon yoluyla yapılan işlemlerdir. Hastalarımızın aynı gün içinde eve, işe veya sosyal hayata dönmesine olanak sağlamak. Bu da çene dolgusunu cerrahi yöntemlere göre daha avantajlı kılmaktadır. Çene dolgusu uygulamalarında kişinin ihtiyacına göre farklı dolgu türleri tercih edilebilir. Günümüz dolgu uygulamalarında yaygın olarak hyaluronik asit kullanılmaktadır. Hyaluronik asit cildin kendi yapısında bulunabilen bir maddedir. Cildin daha hacimli nemli ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilir.

Hastanın çene yapısına ve beklentilerine göre yağ hücreleri kullanılarak çene dolgusu yapılabilir. Bu yağ hücreleri liposuction ile hastanın kendi vücudundan alınır. Daha sonra hastanın çenesinde istenilen bölgelere enjekte edilebilir. Yağ enjeksiyonları ile yapılan çene estetiğinin etkisi daha uzundur. İşlemlerden yaklaşık 6 ay sonra bölgede kalıcı sonuçlar görülebilir.

Çene Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir? Çene Dolgusu Zararlı Olabilir mi?


Hem hyaluronik asit hem de yağ hücreleri dokularla oldukça uyumludur ve yan etkilere neden olma şansları düşüktür. Yani hastalar genellikle beklenmedik ve ciddi yan etkiler yaşamazlar. Deride enjeksiyonlara bağlı şişlik ve kızarıklık görülebilir. Ancak bu yan etkiler geçicidir ve 1 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Çene bölgesindeki çekici ve estetik görünüm kişinin hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini iyi hissetmesine yardımcı olabilir.

Whatsapp Üzerinden İletişime Geçmek için Tıklayınız.