Göz Kapağı Estetiği


Göz kapağı cerrahisi sağlık ve teknoloji alanında gelişmeler neticesinde çok çabuk sonuç veren ve kısa sürede hastaların daha sağlıklı bir görünüme sahip olmalarına olanak sağlayan cerrahi bir işlem olmakla birlikte, yaygın bir şekilde başvurulmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Nedir?


Geçirilen bazı hastalıklar, uykusuzluk ve yorgunluk nedenleriyle ilerleyen yaşlarda üst ve alt göz kapaklarında yağlanma, sarkma ve torbalanma sorunları ortaya çıkmaktadır. Hem estetik hem de sağlık açısından bu problemlerin giderilmesi için “Blefaroplasti” yani göz kapağı ameliyatı uygulanmaktadır. Yanaklarda sarkmadan dolayı oluşan göz kapağı halkaları cerrahi müdahale ile giderilebilmekte ve hastalarımız daha iyi bir görünüme ve aydınlık bakışlara kavuşmaktadır.

Göz Kapağı Estetiği Ne İçin Yapılır


Üst göz kapağı ameliyatı ve alt göz kapağı ameliyatı hastalarımızın estetik ve sağlık açısından eski görünümlerine kavuşması için yapılmaktadır. Bu ameliyat ile birlikte hastalarımızda rahatsızlık yaratan ve olduklarından daha yaşlı gösteren estetik sorunlar giderilmektedir. Hastalarımız daha iyi bir görünüme sahip olup gençleşirken ayrıca görme sorunlarına neden olan üst ve alt kapaktaki yağ dokusunun sarkması şikayetlerine de çözüm bulurlar.

Göz Kapağı Estetiğini Kimler Yaptırabilir?


Göz kapaklarında oluşan torbalanmadan rahatsız olan, bu torbalanma nedeniyle yüzünde istenmeyen bir yorgunluk ve üzgünlük halinden kurtulmayı amaçlayan, sarkmanın yanı sıra göz çevresinde çukurlaşma, yanaklar ve burnun kesiştiği bölgede aşırı çukurlaşma yaşayan, göz küresinin aşırı belirginleşip istenmeyen bir görüntü oluşturmasından şikayet eden tüm hastalarımız göz kapağı estetiği yaptırabilirler.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?


Üst göz kapağı ameliyatı ve alt göz kapağı ameliyatı ayrı ayrı yapılabildiği gibi aynı ameliyat sırasında her iki cerrahi müdahale de gerekiyorsa gerçekleştirilmektedir.

Üst göz kapağı ameliyatı için alın ve kaşların fizik muayenesi yapılır ve kaşların seviyeleri kontrol edilir. Göz kapağındaki hareketler incelenerek herhangi bir asimetri olup olmadığına bakılır. Bu kontroller sonrasında botox yapılması gerekiyorsa ameliyat öncesi bu tedavi yaptırılır ve ardından tekrar kontrol sağlanır. Göz kapağı düşüklüğü problemine “pitozis” ismi verilmektedir ve 2 yöntemden biri uygulanarak ameliyat gerçekleşir.

“Levator Rezeksiyonu tekniği” göz kapağı kaslarının yeterince güçlü olması durumunda başvurulan tıbbi yöntemdir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve tek kapak için yaklaşık 20 dakika süre yeterlidir.

“Frontal Askı Tekniği” ise göz kapağı kasının çok zayıf olması durumunda gerçekleştirilir. Daha önce bu ameliyatı olmuş ama düzelme sağlanamamış hastalar ile doğuştan olan kapak düşüklüklerinde uygulanmaktadır. Alın ve göz kapaklarına lokal anestezi uygulanır ve tek kapak için yaklaşık 15 dakika süre yeterlidir.

Alt göz kapağı ameliyatında ise yanaklardaki yaşlanma değerlendirilir. Ameliyat sırasında gerekiyor ise endoskopik müdahale ile yanak dokusu yukarı alınır. Bu müdahalenin ardından hala göz kapağı derisinde bolluk ve yağ yastıklarında belirginlik göze çarpıyorsa bir dizi işlem gerçekleştirilir. Genellikle yağ paketlerinin göz çukuruna yayılması yeterli olurken, gerekli durumlarda yağ enjeksiyonu da bu işleme ilave edilmektedir.

Whatsapp Üzerinden İletişime Geçmek için Tıklayınız.

Göz Kapağı Estetiği Öncesinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


Öncelikle başvuran hastalarımız bir dizi tetkikten geçirilmektedir. Göz tansiyonu, hipertansiyon, göz kuruluğu ve tiroid hastalıkları göz kapağı estetiği için riskleri arttıran faktörlerdir. Bu gibi rahatsızlıkları bulunan hastalar mutlaka doktora bilgi vermelidir. Bunların tetkikinden sonra ameliyata uygunluğuna karar verilir. Onay verilen ameliyattan önce hastaların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Ameliyat öncesinde kan sulandırıcı etkisi olan aspirin gibi ilaçlar ile birlikte E vitamini içeren bitkisel çaylardan bir hafta süreyle uzak durulmalıdır.

Göz Kapağı Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?


Ameliyat sonrası göz kapakları bant ile örtülür. Görmede bir sorun yaratmayan bu bantlar herhangi bir komplikasyon oluşmaması için gereklidir. Ameliyat sonrasında ise ödem oluşmaması için göz çevresine soğuk uygulaması yapılır. Göz çevresinde ilk 2 gün artarak devam eden şişlik ve morluklar oluşabilir. 3. günden itibaren ise giderek azalır. İşlem sonrası ilk saatlerde sızıntılar, gözlerde kanlanma görülmesi normaldir. Öksürme ve hapşırma bu durumu arttırabilir. Bu etkileri en aza indirgemek için fazla efor sarf edilmemelidir. 5. gün göz çevresindeki dikiş ve bantlar alınır. Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına ağır spor, sauna, solaryum ve güneş banyosu gibi uygulamalardan 6 hafta boyunca uzak durulmalıdır. Göz kapağı üzerinde oluşan küçük çizgiler ise zaman içinde yok olacak ve 1 yıl içinde hiçbir iz kalmayacaktır.

Whatsapp Üzerinden İletişime Geçmek için Tıklayınız.